dinsdag 21 augustus 2012

Imageplates bewaren

Een drama, zo noemde ik het altijd. Want ik kon nooit makkelijk dié imageplate vinden die ik wilde hebben!
Tot ik een tijd geleden een tip op internet las. Een visitekaartjesmapje!

En dus heb ik pas zo'n mapje voor € 9,95 bij de Bruna aangeschaft. Ik heb speciaal gekozen voor een map met een ringband. Zodat ik nog nieuwe visitekaarttassen kan kopen en hij niet vol raakt.


Eenmaal ingericht heb ik een mooi overzicht van alle imageplates die ik ondertussen verzameld heb:
Ondertussen heb ik de map nu een paar weken in gebruik en hij bevalt prima! Het enige nadeel is dat de plates richting de opening van het mapje verschuiven, waardoor ze er soms uitvallen. Hij is dus een beetje te groot en ik ben nog op zoek naar een oplossing.

Maar tot zover ben ik dus tevreden! Hoe bewaren jullie je imageplates en heb je nog een tip?

p.s. Ik zag bij http://www.boozyshop.nl/ een handige imageplateshouder. Alleen kun je hier de plaatjes niet echt zien. Misschien een tip voor iemand?

5 opmerkingen:

 1. Ik heb een kleine foto album bij de action gekocht (rond €1.-) en heb ze daar inzitten. Werkt goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige tip! Ik heb er nog niet zoveel, maar heb hier nog wel een fotoalbumpje liggen. Dat komt redelijk overeen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk bedacht! Misschien kan je de randjes dicht plakken met plakband totdat je ze gebruikt? Zo vallen degene die je niet gebruikt er tenminste niet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker leuk bedacht!
  Zelf heb ik het in orders zitten met van die bladen voor Pokemon kaartjes. Zelfde princiepe dus.
  Kleine extra tip: je hebt van die schuimrubbermatjes (vrij dun en met gaatjes) voor in je keukenla, tegen het schuiven van losse spulletjes. (O.a te koop bij action, in hele leuke kleurtjes en een rol kost minder dan € 2 dacht ik) en hiervan kun je ook kleine stukjes knippen, zo groot als het vakje van je visitekaartjesmapje.
  Doe ze in het vakje en doe je imageplate erop. Door het schuimrubber glijd je imageplate er dus niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de plaatsjes niet in een speciaal houder doet om te stempelen, kan je een klein stukje anti slip gewoon achter op het plaatsje plakken. Zo sla je twee vliegen in een klap; ze vallen niet meer uit je mapje EN ze schuiven niet op je onderlegger tijdens het stempelen.

   Verwijderen