zondag 23 september 2012

Nailart: Spongen en stempelen combineren

Dat spongen niet mijn ding is heb ik geloof ik al wel eens verteld. Maar toch wilde ik nog een poging wagen en daar is de volgende nailart uitgekomen!

Wat heb ik gebruikt:
1. Trind Basecoat
2. Catrice Aretha's R-E-S-P-I-N-K
3. Catrice Wrapped Around My Finger
4. INM topcoat
5. Konad sponge set
6. Konad zilveren stempellak
7. Konad imageplatehouder, stempel en schraper
8. Konad imageplate M81
9. Konad topcoat

Een hele lijst, maar het valt eigenlijk best wel mee! Ik zal even per punt aangeven wat ik heb gedaan.

1. Als eerste heb ik een basecoat aangebracht. Deze stap is erg belangrijk omdat je nagels anders gaan verkleuren.

2. De basislak die ik heb gebruikt is Aretha's R-E-S-P-I-N-K van Catrice. Hiervan heb ik 1 laagje aangebracht, omdat we straks met een andere kleur gaan stempelen.


3. Daarna heb ik het andere kleurtje van Catrice, Wrapped Around My Finger, gepakt en een drupje op het palette gedaan. Met het sponsje heb ik in de lak gedept en ben aan de boven en onderkant gaan spongen. Let goed op dat je de randjes wegwerkt, maar maak het niet te dik. (let op, je nagels worden erg smerig!)

Nadat je alle nagels een keer gedaan hebt ga je voor een 2e ronde. Dit zodat de kleuroverloop nog iets beter wordt.

Wat een bende hè! ;)


4. Nadat je de twee laagjes gesponged hebt ga je de randen schoonmaken. Ik heb de grote stukken met een wattenschijfje gedaan en langs de randjes met een wattenstaafje. Je hebt er wel een paar nodig...

Daarna heb ik er een laagje sneldrogende topcoat overheen gedaan. Je ziet dat de kleuren zich al beter mengen.


5. Bij de volgende stap pak je je stempelspullen en ga je met onderstaande imgeplate over je nagels stempelen. Ik heb een zilveren stempellak van Konad en het plaatje rechtsonder gebruikt.6. Natuurlijk doe je er als laatste een topcoat overheen! Natuurlijk was ik zo stom om vergeten met mijn camera een eindfoto te maken. Gelukkig heb ik deze wel met mijn mobiel gemaakt, de kwaliteit is wat minder. Maar het resultaat is echt super leuk!

4 opmerkingen: